På Victor Petersens Willumsen-samling på Herregården Odden kan man i løbet af sommeren opleve særudstillingen Afskygninger  af Peter Nansen Scherfig samt den store samling af værker af J.F. Willumsen. Peter Nansen Scherfig har skabt en række værker der går i dialog med Willumsens værker, blandt andet Efter Stormen, Frugtbarhed og Studinen. Her arbejder han blandt andet med skygger på gulv og loft klippet i stofdug og skind. Peter Nansen Scherfig folder et skyggelandskab ud som betragteren bliver en del af og som åbner forståelsen for J.F. Willumsens og Scherfig’s værker samt den tid værkerne er skabt i. Der er i denne udstilling tale om en stedsspecifik oplevelse men også en samtidig forståelse af værkernes væsen og stedets unikke muligheder. 

Den permanente Willumsen- samling rummer omkring 1400 tegninger, skulpturer, malerier etc. skabe af den danske kunstner J. F. Willumsen. Her kan man blandt andet se omkring 40 forstudier til det folkekære værk Sol og Ungdom (også kaldet Badende Børn) og få indblik i den kunstneriske proces omkring Bjergbestigersken.

Odden er Danmarks nordligste herregård, og der er også rig mulighed for gåture i det smukke landskab.

Åbent alle dage 10-17

GÆSTELEJLIGHEDEN

Man kan booke et ophold for næste år  på Oddens telefon,  mail eller book direkte igennem Airbnb her.

Pris  for to personer incl. entre til samlingen samt let morgenmad  kr. 800 dkk per nat plus 200 i rengøringsgebyr  (fæstebønder 10% rabat).

Man kan på Odden bestille et B+B gavekort til to nætter til venner eller familie eller til en uges ophold.