EFTERÅRSFERIEN

FOLD & FLYV – Lad fantasien flyve!

Tag med kunstner og papirflykaptajn Iben Ammentorp Bentzen på eventyr i efterårsferien. Fold specialdesignede papirfly og piloter ud af genbrugspapir og byg seje affyringsramper af genbrugte bøger. I rollen som Papirflykaptajn, guider og inspirerer Iben deltagerne med foldetips og kastetricks, og deltagerne gennemfører forhindringsbanen af skulpturer igennem voldgraven med deres egne fly og ramper. Få også dit eget diplom!

d. 21.-24. okt. 2021 kl 12-15 alle dage i Hestestalden og voldgraven

Pris: 25 kr. per barn

Fernisering af ”Indadvendt Stranding”

 

Vi har den glæde at holde fernisering af Claus Ørntoft’s skulptur ”Indadvendt Stranding” ved Odden Sø.

Ferniseringen sker søndag den 24. Oktober 2021 klokken 14:00 med taler ved kunstneren Claus Ørntoft, Formanden for Kunstudvalget i Hjørring Kommune Troels Bidstrup Hansen og Morten V. Petersen, Victor Petersens J. F. Willumsen-samling på Herregården Odden. Det er et åbent arrangement, alle er velkomne.

” På Victor Petersens J. F. Willumsen-samling på Herregården Odden er vi glade for at skulpturen ’Indadvendt Stranding’ har fundet en hvileplads ved søen. Claus Ørntoft er en af vore betydelige kunstnere i Nordjylland, med monumentale værker udstillet nationalt og internationalt, og med lokale rødder. Skulpturen, som jo er noget stor, er som skabt til placeringen, som Claus Ørntoft har valgt. Vi håber mange vil besøge os og få glæde af at opleve skulpturen i landskabet.” Morten Petersen, Formand for Fonden Victor Petersens J. F. Willumsen-samling på Herregården Odden.

 

Koncert med pianist Jesper René

Pianisten Jesper René har tidligere gæstet Odden og spillet musik af J. F. Willumsens samtlige – ved fem koncerter over årene har han, første gang tillige med digteren Signe Gjessing, spillet musik af Claude Debussy og Carl Nielsen – og det er da også et genhør med disse komponister samt Schuberts sidste store sonate at han giver koncert ved det store gamle Blüthner. Jesper René er en af landets flittigste koncertpianister og er særlig kendt for at spille Bachs store cykliske klaverværker og Chopins musik overalt i landet og selv se mindste steder – men nu kan man altså genhøre ham i nogle af klaverlitteraturens største værker på Odden.

Lørdag den 23. oktober

SAMLINGEN

Den permanente Willumsen- samling rummer omkring 1400 tegninger, skulpturer, malerier etc. skabe af den danske kunstner J. F. Willumsen. Her kan man blandt andet se omkring 40 forstudier til det folkekære værk Sol og Ungdom (også kaldet Badende Børn) og få indblik i den kunstneriske proces omkring Bjergbestigersken.

Odden er Danmarks nordligste herregård, og der er også rig mulighed for gåture i det smukke landskab.

Åbent alle dage 10-17 mellem påske og 1. november

 

GÆSTELEJLIGHEDEN

Man kan booke et ophold for næste år  på Oddens telefon,  mail eller book direkte igennem Airbnb her.

Pris  for to personer incl. entre til samlingen samt let morgenmad  kr. 950 dkk per nat plus rengørings gebyr  (fæstebønder 10% rabat).

Man kan på Odden bestille et B+B gavekort til to nætter til venner eller familie eller til en uges ophold.

 

Hvis jeres ønskede datoer ikke er ledige, kan vi henvise til sommerhusudlejning her.